BÄSTA BÄSTA!!

Hej mina vänner!! Det är fredag, Lönen sitter på kontot och jag har en GRYMMMMMMMM helg på ingång!! :D

Nu är det ingen hemlighet längre att jag kommer flytta hem till Sverige igen den 15 juni... Det är dags att ta tag i livet där hemma som man lämnade i vild panik... :( Det är verkligen jobbigt att flytta härifrån, man har ju startat ett nytt liv här, med nya bekantskaper, arbetskollegor och jag trivs i den här staden!!! Samtidigt, komma hem till familjen, vännerna och djuren, det kommer bli skönt. Men ser inte fram emot att plugga... Ugh. 

Nu till fitnessfighten!!
I 30dagar har jag ätit sund mat och tränat en timma om dagen. Och vilka fantastiska resultat det har gett. Jag känner mig mer positiv, mitt humör är mer jämnt på mig och jag känner mig sprudlande. Jag har inge huvudvärk, inge magvärk och framförallt inte ont i min rygg längre. Med nya roliga övningar varje dag har jag presterat efter att nå mitt mål. och det har varit en svajjig väg fram.
Prioritera, var ett ord för mig som jag knappt hade använt mig av innan. men jag fick fort lära mig att det var det mina dagar skulle handla om. Jag fick prioritera bort soffan eller ligga och snooza 10extra minuter.  
Jag arbetar i tre skift på jobbet fördelat på 3veckors intervaller(0700-1500, 1200-2000, 1500-2300) så planering stod högst upp på min lista över hur veckorna skulle se ut. I början hade jag problem med att få mina dagar att gå ihop, jag skulle handla mat, laga matlådor, hinna träna och sedan jobba.. Dem första 10 dagarna var kämpiga, såg ingen skillnad på kroppen och jag kände mig tröttare än någonsin.. Men dag 10 när vi hade våran första mätning och vägning såg jag att saker hade hänt, och jag vart överraskad att så pass mycket hade hänt. Så jag kämpade vidare och för varje dag som gick gjorde jag bättre ifrån mig på gymmet, och blev allt piggare och dagarna gick ihop bättre. Träningen vart rolig, jag fick bättre resultat i gymmet och såg att kroppen började förändras. Maten var god och det var inga problem för mig att äta 5 mål om dagen, jag älskar ju mat.. ;) 
Som dem flesta vet har jag alltid hatat att spring/löpa. Har aldrig förstått varför man ska plåga sig själv genom att springa.. Samt att jag alltid haft problem med att springa, pga mina korta vadmuskler har jag kunnat springa i max 2minuter för att sedan lägga mig ner och grina med kramper i vaderna. Så det med löpning hade jag lagt på hyllan.. Men nu under min träning har jag blivit mer och mer intresserad av det och försökt att fixa bort den tanken om att det inte går och att jag inte vill.. Jag började med att löpa 1minut och sedan gå 1minut och göra det i 5intervaller. Vilket gick bra, jag körde på med det konceptet i 3dagar, sedan gav jag upp med det och körde på crosstrainern.. Gav upp den tanken igen, eftersom jag inte såg några resultat... Glömde bort löpningen i några dagar. Och dag 26 fick jag iden att nu jävlar ska jag köra mina löpintervaller igen och se om någonting har hänt. Jag sprang en minut, kände ingenting i vaderna så jag körde på en minut till och kände fortfarande inget så jag sprang vidare, och vipps så hade jag sprungit i hela 10 minuter!!! Ingen smärta, inge flås ingenting kände jag!! Förutom en stor lycka, jag kan. (Nu kanske ni som springer tänker hallå lixom!? Men för mig är det stort)
Jag använde tyngre hantlar och kunna öka på övningarna ytterliggare och konditionen blev bättre. Allt med träningen blev rolig. 
Men Vipps så var dag 30 här.. Nu var denna månad slut och det var dags för Sista invägningen, mätningen och att knäppa mina efterbilder. Deam!!

Denna resa har varit en av dem bästa jag gjort, som jag har förändrats som människa och som jag fått ett nytt sett att se på maten och träningen! :D 

Men nu är det dags att avslöja mina resultat.... ;)

Vikt: -7kg
Midja: -11cm
Höft: -11cm
Byst: -4cm 
Vilopuls: -10slag/min

Några före och efterbider lägger jag inte upp än, ska se hur det går i tävlingen först. följ med på http://worldofshape.com/resultat/bilder För att se om jag blir nominerad... ;) 

Tills dess!!! PUSS PÅ ER!!! :DD


dag 26!

Hej mina vänner! 
Idag har jag utfört dag 26 av 30 på fitnessfighten. Tiden har verkligen gått hur fort som hellst, på torsdag är denna månad över! Vill faktiskt inte att den ska vara över, redan. Känner att jag har mycket kvar som jag kan ge. och är fortfarande inte "nöjd" med min kropp. Jag måste säga att jag är otroligt nöjd med denna månads förändring och jag tror jag kommer klara av mitt mål för denna månad. (-10cm på höften) dag 20 hade jag endast 3cm kvar. jag har inte mätt mig sedan dess för nu vill jag inte bli stressad eller besviken på något sätt, utan nu har jag kört stenhård träning de senaste 6dagarna för att få bästa möjliga resultat. Jag ser att muskler börjar titta fram på ryggen, armarna och benen börjar bli slimm och stenhårda... haha. Det ska bli spännande att se mina före och efterbilder samtidigt som jag säkert kommer bli äcklad av att se förebilderna. Men så är det ju alltid.. 
Igår hade jag en sjukt jävla bra träningsdag, konditionen var på topp, att stå på crosstrainern gick av bara farten!! Jag klarade av alla styrkeövningar med bravour och jag kände mig riktigt stark och på topp, fick jag skulle jag ha fortsatt hela dagen men skulle möta upp martine för att kolla på polishästar och mysa runt lite på stan. 
Mina dagar nu har mest gått åt till att träna, laga mat, jobba och sova.. Det blir inte mycket mer än det... Det är helt klart för några timmar på dygnet. Idag har vi legat i frognerparken nästan hela dagen och grillat, snackat skit och spanat in grabbar, såklart.. ;) Senare så tränade jag och idag var inte konditionen min bästa vänn, däremot blir jag allt starkare när det gäller vikterna och övningarna, vilket jag tycker är superkul! :) Varenda gång det går segt eller jag känner att ge upp under träningen tänker jag på den där förbannade assnygga klänningen jag ska ha på mig på bröllopet!! och som jag kämpar då... hihi, man måste ha sina knep! :) 
Men jag kan säga att jag längtar tills nästa helg, då jag efter en månads nytkerhet ska få gå ut och göra staden med bästa kollegan! Längtar!! Tills dess, Hadet bäst!! :D

dag 15 på Fitnessfighten!

Hellojjsaaan!
Idag har det gått hela 15dagar sedan jag började min resa på ett nyare och sundare liv! Alltså gjort 50% av mitt race här på Worldofshape!! Helt sinnes vad tiden går fort. Magen har helt kommit in i rutinerna och jag har oxå fått in rutinerna och tycker att all mat jag gör nu är otroligt god! Ibland lyckas man, mäster kock som man är! ;) 
Jag börjar själv se skillnad på kroppen nu, märker att jag blir starkare och för varje dag som jag tränar får jag värre och värre träningsvärk. Kan det bero på att jag hela tiden maxar vikterna!? ;) Dock går allt i vågor, från dag till dag, vissa dagar är det supertungt med konditionen och andra dagar går den bäst! Antar att det har med dagsformen och återhämtningen att göra.. :) 
Maten är ju som sagt super god, jag ska visa hur en dag kan se ut... 
Frukost, 
Skummet Kulturmelk (lättfil)
Müsli
två kokta äggvitor.
Mellanmål,
Mager kesam(kvarg)
Frukter/bär.
Middag,
150g kött
25g kolhydrater(ris,pasta,potatis)
ca 100g grönsaker. 
Sedan äter jag mellanmål igen, samt middag igen och gärna få i mig ett mellanmål till. 

Jag kan säga att man är sjukt mätt hela dagen! vilket är bra för min del, annars kommer sötsuget på en gång.  
Samt så ska jag träna en timma om dagen där jag får schema hur jag ska träna varje dag, vilket är super!!!  Jag har börjat med träningsdagbok, där jag skriver varje dag, vilka vikter, hur många reps och hur jag tyckte det gick. Och man ser hur svajjigt det varit nu i början, men vikterna blir allt tyngre... ;) Tyvärr så på fredag är det ju 17 Maj, alltså Norges nationaldag, vilket betyder att HELA Norge kommer fira.. Alltså, ALLA träningscenter är stängda... egentligen kan man göra alla övningar hemma om man vill. MEN dem vi bor hos ska vara i lägenheten med kompisar och ute i parkerna kommer det vara galna norrmänn i konstiga kläder. så jag känner mig lite fast hur jag ska göra med träningen... Alltså känns det som det enda allternativet är att lägga träningen den dagen på hyllan. Tyvärr!! :(( känns hemskt att inte kunna träna, men vill inte springa och träna mitt i allt ståhej.. men så är det, ibland går det inte som man har planerat... 
Nu har jag precis ätit mina älskade Kycklingbiffar med soltorkade tomater/basilika och vitlök! suuuuuuuupergod, lever typ på den.. mumms! :D Nu ska jag in i duschen och sedan blir det banka huvudet i kudden så man kommer upp imorogn, klockan 0500.. 
Ha det bäst mina vänner, på återséende! :D


Hejhopp!

Hejsan! Jag har verkligen inte haft tid eller ork till att blogga... vet aldrig hur jag ska formulera mina inlägg men gör en liten uppdatering till er som är intresserade.
 
Jag har iafl sen den 1maj gått med i något som heter fitnessfighten, till er som inte vet vad det är så är det ett träningsprogram man följer i 30dagar, där man varje dag ska träna efter deras instruktioner och program, Ca en timma om dagen. Man får även kostprogram man ska följa varje dag i dessa trettio dagar. Vilket innebär att jag äter 5-6 ggr om dagen, med mycket proteinrik mat och väldigt lite kolhydrater. Jag äter ca 1500kcal på en dag. 
Här hittar ni en länk till sidan. http://www.worldofshape.com/
Gå gärna in på den sidan och kolla runt så får ni se hur jag gör och kolla gärna på resultat bilderna så förstår ni nog varför jag gör detta!! Så sjukt inspirerande att se alla dessa bilder på alla männiksor som faktiskt har lycktas!! Jag ska bli en av dem. 

Iafl så dem första 9dagarna har gått och nu har jag äntligen börjat fått in rutinerna och magen har börjat ställa om sig, vilket är väldigt bra, efter 2 timmar så börjar magen knorra, då är det dags för mat! Kanon, slipper man ställa någon "matklocka" som jag tidigare behövt. Träningen gick skapligt bra i början, sedan dag 7 fick jag en rejäl dipp, kroppen sa emot, fick ont överallt och skavsåren kom. Jag hade svårt att koncentera mig på jobbet och blev allmänt trött. men som tur va så fortsatte jag, redan dagen efter gjorde jag flera PB(personbästa) i dem olika övningarna när jag tränade. Hittade tillbaka till träningslusten och fortsatte och kämpa. Nu, dag 9 ser jag skillnad på kroppen, redan har 5cm i midjan försvunnit!! 

Mitt mål innan jag startade den här "fighten" Var att få en bättre syn på maten, komma in i rutiner och förstå att hur man mår faktiskt ligger i maten.. Samt att MINST gå ner 10cm i midjan, MINST. Kilon för mig skiter jag fullständigt i, det är så missvisande många gånger. det enda jag vill är att man ska kunna se förändringen och att jag går ner några storlekar i kroppen. DET är mitt mål med denna månads Fitnessfight. Jag tänkte lite taktiskt när jag beställde en klänning som jag ska ha på pappa och kines brölopp med -10cm i midjan... Den ska jag kunna ha sista juni! Och nog fan ska jag vara snygg i den allt!! 

Idag ska jag mot gymmet igen innan det blir 8timmars jobb. Och idag har jag fått en ny övning, Dips... Fyfan, den hatar jag och som jag ska tänka på den förbannade klänningen när jag gör den då! Ohja! 

#VinnarskallenNr1 här! 

RSS 2.0